Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Sätt dig inte

Sorry, this entry is only available in Swedish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Igår hade jag anledning att reflektera över vårt sätt att säga “det är bäst att inte sätta sig ner för då känner man hur trött man är”.

Du vet, så där på jobbet när man sätter sig ner med en kopp kaffe. Och så upptäcker man, att man faktiskt är trött, vilket man inte märkte när man sprang omkring och gjorde saker.

Vad knasigt. “Sätt dig inte för då kan du känna vad du känner. Fortsätt att göra (oavsett kvalitet i det du gör) så att du inte får tillfälle att känna efter”.
Det har jag, och säkert du också, många gånger, sagt till mig själv.
Tänk om du sätter dig ner och upptäcker att du är trött? Jättetrött? Att du upptäcker att det du gör är tråkigt, till och med jättetråkigt och ingenting du egentligen vill göra?
Tänk om alla bara skulle sitta ner och känna efter hela tiden, då skulle ju inget bli gjort?
Nej det är bättre att inte känna efter och bara bestämma sig och så göra, oavsett vad man känner.
Nej. Vad tråkigt att leva avstängd. Jag vill faktiskt känna när jag är trött. Jag vill vila när jag är trött och göra det jag tycker är roligt. När jag tycker det är roligt.
Jaha och hur skulle det se ut om alla bara gick omkring (satt) och gjorde det de tycker är roligt, inget skulle väl fungera?
Det bästa är att jag inte ens behöver bry mig om hur det skulle vara om alla gjorde det, om det skulle fungera eller inte. Jag behöver bara bry mig om, och börja med mig. Sitta ner och känna efter lite mer. Se till att jag mår bra. Det är när jag mår bra jag har något att erbjuda. Inte när jag är trött och bara gör, för görandets skull. Det blir inte bra för mig och inte för någon annan heller.
Känner du igen dig? Vad väcker det för tankar och känslor hos dig? Kom ihåg att du varken är dina tankar eller känslor ; ) Går kritikern igång på helfart med invändningar? ; )
Jag blir faktiskt lite rädd (tänk vilka saker man kan bli rädd för…) av tanken på att sitta ner och känna efter mer. Men jag tänker göra det ändå. Det är modigt det : )

Inga kommentarer

Dela dina tankar

Your email address will not be published. Required fields are marked *