Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Sista dagen på året

Sorry, this entry is only available in Swedish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Ibland känns det lättare att tänka i cykler och ordna sin tillvaro i en likadan ordning som de flesta andra, det vill säga, dagar, veckor, månader och år. Jag tycker att det är ganska praktiskt. Även om jag förstår, och vet, att varje dag är helt ny ändå, jag behöver inte vänta på ett årsskifte för att sätta upp nya planer, mål och visioner.

Ett årsskifte ger mig ändå lite extra skjuts då det blir ett avslut av en cykel och en början på en ny. En ny årscykel, men precis som tidigare år, med en vår, sommar, höst och vinter som jag kan fylla med vad jag vill.

Vad vill jag fylla mina årstider med? Det övergripande temat ska kanske få följa naturens rytm, med vårvinter för planering och förberedelser, med våren för att sätta frön, rensa och se groddar spira.

Med tidig sommar för att skola om, anpassa och nära de små plantorna. Sommar för att njuta av prakten och fira vårens arbete.

Tidig höst för att planera för höst och vinter. Hösten för skörd och njuta av skådespelet när allt förbereder för vinterns vila.

Höstvinter för att städa undan och rensa. Vinter för vila, kontemplation och fira avslutet av året som gått och fira och planera för vad som ska komma. Vad som ska skapas.

Imorgon ska jag skriva vad jag vill skapa. Vad jag tänker så för frön och hur jag planerar att ta hand om dem. Och det allra viktigaste; hur jag tänker ta hand om trädgårdsmästaren, mig.

Tack för det här året 2015, allt jag fått och allt jag lärt mig! Jag önskar att få fortsätta att växa i frihet och glädje!

Den vackra solnedgången, Nyårsafton 2015.

nyårsafton solnedgång

Inga kommentarer

Dela dina tankar

Your email address will not be published. Required fields are marked *