Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Kan tanke styra känsla?

Fråga:

Kan en rationell tanke ändra känslor? Är det möjligt att styra känslor med tankar?

Mitt perspektiv:

Ja.

Tänk på de lyckligaste stunderna av ditt liv. Se ett av de tillfällena framför dig i tanken och se dig omkring. Hur ser det ut? Hur är miljön du är i? Vem eller vilka finns där med dig? Vad känner du? Vad upplever du i kroppen?

Sedan tänker du ett av de sorgligaste stunderna i ditt liv. Välj ett tillfälle och verkligen gå in i hur det var.

Vad känner du i kroppen nu? Var i kroppen? Vad kommer upp för dig? Är det tyngre känslor än när du tänkte på det glada minnet? Finns det du känner nu någon annanstans i kroppen än med det glada minnet?

Vad är det som har förändrats från att tänka på det ena minnet till det andra? Du har ju inte förflyttat dig fysiskt någonstans. Det var dina tankar på något, som flyttade på känslorna, (e-motion, energy in motion) satte energi i rörelse.

Du styrde dina tankar att gå någonstans, det gjorde de, och dina känslor förflyttades, ändrades.

Det här är bevis nog för mig, att veta att jag kan ändra, guida och flytta mina känslor genom ren tankeverksamhet.

Om du vill ha en mer vetenskaplig förklaring och bevis för vad som händer, finns det också att tillgå. Dina neuroner tar andra vägar i din hjärna, när du tänker på det lyckliga minnet eller på det sorgliga minnet. Du gjorde fortfarande det medvetna valet att dirigera dina tankar till det ena eller till det andra minnet.

Det samma händer när vi tänker på framtiden. Måla upp en vacker bild i ditt sinne, eller en inte så vacker bild, och dina neuroner och känslor och kroppsupplevelser, kommer att ändras. De kommer att följa vart än vi riktar våra tankar mot.

Sedan är det en helt annan historia hur vi framgångsrikt och med kontinuitet dirigerar våra tankar och vart vi vill att de ska riktas. Det är lite som att tämja vildhästar. Det krävs lite övning och det kan göras, men de kommer fortfarande alltid vara vildhästar.

Men du gjorde det i det här lilla experimentet, så du vet att det är möjligt.

Inga kommentarer

Dela dina tankar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *