Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Rutiner

Nu i början av året brukar jag vara tacksam för de vardagsrutiner som återkommer eller kommer nya, efter ledigheterna. Samma sak känner jag i augusti, efter sommarens ledigheter.

Lika underbart som det är att gå in i ledighet, semester, utan tider att passa eller fasta rutiner, tycker jag att det är att gå in i både nya och invanda rutiner som tjänar gott.

Det är mina vanor och rutiner som till slut har byggt upp mitt liv. Därför är det viktigt att känna efter om de vanor jag har fortfarande tjänar mig väl, eller om det är dags att byta ut några.

Så en tanke och skörda en handling.

Så en handling och skörda en vana.

Så en vana och skörda en personlighet.

Så en personlighet och skörda ett livsöde.

Några av mina må-bra-vanor är:

  • Skriv upp vad som är absolut viktigast att göra idag. Ibland är det saker som ”lämna in deklaration” eller ”ordna födelsedagspresent” och ibland saker som ”vila”, ”gå på promenad”.
  • Planera veckans middagar och se till att allt finns hemma för dem. När jag gör det, får jag till de där hälsofyllda maträtterna jag vill laga, och jag har kraft och energi att prova nya saker som jag vill.
  • Drick vatten.

När jag sår en ny vana, behöver jag lägga extra fokus på den under en period, innan den har rotat sig. Då skriver jag upp det som en av de tre viktigaste sakerna att göra idag. Varenda dag i några veckor. Ibland månader innan det rotat sig och blivit en vana.

Ibland halkar jag ur en ny, bra vana som jag tycker om, fast jag trodde den rotat sig efter månaders av dagligt användande. Då börjar jag att skriva upp den igen, som en av de tre viktigaste sakerna att göra varje dag, under flera veckor.

RosaHimmelVinjett

Inga kommentarer

Dela dina tankar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *