Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Att hålla sig på spåret

Hur håller man sig kvar på spåret, när man väl bestämt sig vart man vill gå?

För mig hjälper det att skriva ut kartan på papper. Med mitt avstamp, mina bilder och min handstil. Andra föredrar att skriva ut sin karta digitalt.

Det viktiga är att ha kartan nära till hands, för vi kommer alla ha tider då vi inte kommer ihåg kartan och vägen utantill. Vi kommer ha stunder då vi inte ens minns vart vi bestämde oss för att gå. Vi kommer ha stunder då vi inte ens är säkra på varför vi har just den här kartan.

Vad var syftet nu igen? Varför har jag den här kartan? Vill jag ens åt det hållet?

De frågorna kommer att dyka upp,och för mig hjälper det då att titta på min karta. Jag ser då syftet med min resa. Jag ser stegen framför mig, och stegen jag redan tagit.

Och om jag fortfarande känner mig osäker, kanske jag bestämmer mig för att röra mig långsammare, att använda ett annat färdsätt eller att be någon om stöd på vägen.

Jag är kvar på kartan, för när jag en tid sedan gjorde kartan, var jag i ett gott tillstånd och hade mitt kloka tänkande att tillgå. Jag var uppkopplad till något som är större än jag, och vad som händer, litar jag på det.

I tider av tvivel eller när jag känner mig låg, tar jag kanske en paus, och planerar för fler pauser på resan.

Sen när jag samlat energi och minns syftet klarare, ökar jag takten igen. Eller så har jag fått syn på, eller fått hjälp att se en ny stig, so leder mot samma mål och vision.

Inga kommentarer

Dela dina tankar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *