Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Vi behöver ha något att göra

Vet du vad som händer om man hittar en ekorres vinterförråd och fyller det med nötter och annan smaskig ekorrmat så att det räcker för flera år framåt?

Ja man skulle ju kunna tro att ekorren lägger sig till rätta och börjar knapra på godsakerna, och inser att den inte behöver jobba på flera år framåt.

Men nej, ekorren fortsätter att jobba på, varje dag, med att samla in mat, äta, vila, svinga sig mellan grenar och ha kul.

Det är faktiskt likadant för oss. Vi behöver också något meningsfullt att göra, även om vi skulle ha allt vi vill ha och lite till. Det är därför det är så bra för oss alla med rutiner, något meningsfullt att göra och en riktning i vårt liv.

Vi sjunker snabbt ner i depressiva tankar eller sveps med i ångestfyllda scenarier, när vi inte har riktning, känner mening eller har något på agendan att göra.

Det är en av anledningarna till att så många av oss känner att det är skönt med ledighet utan krav och rutiner, men att det är lika underbart att för det mesta ha rutiner som stödjer oss och något meningsfullt att göra varje dag.

IMG_0629

 

Inga kommentarer

Dela dina tankar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *